Bányatúra a tárnákban, Eisenerz-ben

Bányatúra a tárnákban, Eisenerz-ben

Bányatúra a tárnákban, Eisenerz-ben

Bányatúra a tárnákban?

Egyedülálló élményekkel kecsegtet, kicsiknek-nagyoknak . Präbichl-től 6 km-re, Eisenerz-ben található egy vasércbánya. Ha erre járunk, mindenképpen érdemes ellátogatni ide! A vasércet régen külszíni fejtéssel termelték ki, de ma már csak a hegy belsejében működik a bányászat, ennek tárnáiban várnak ránk a nem mindennapi kalandok.
A bányatársaság bányavasúttal szervez utakat, mellyel bejárhatják a bánya belsejét az érdeklődők. A szervezők hangeffektusokkal, fényjátékokkal és történelmi bemutatókkal gondoskodnak az igazán különleges élményekről, így lesz még érdekesebb élmény a bányatúra a tárnákban.
Az Erzberg-i Látványbánya világszerte ismert, különleges látványosságnak számít. Stájerország öt legfontosabb nevezetessége között tartják számon! A világ minden tájáról érkeznek ide turisták.
A felszínen a hegy impozáns látványa, a felszín alatt pedig az izgalmas bányatúra a tárnákban bányavasúttal mindenképpen a kihagyhatatlan élmények közé sorolható.

Még egy speciális élmény, melyre csak a kiválasztottaknak adódik lehetőség

Eisenerz-bányatúra-6
2010 óta van lehetőség bekerülni a 64 kiválasztott látogató közé, akik élőben nézhetik végig –természetesen biztonságos körülmények között – az aktív bányászati munkához tartozó, különleges eseményt: egy igazi robbantást egy bányában!

Látványbánya az osztrák Alpokban
Bányatúra Eisenerz-ben

Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel7
Ha ellátogat az Erzberg-i bánya földalatti labirintusába, megismerheti a bányászok egykori és mai életét, munkaeszközeit, védőberendezéseit, felszereléseit. Megtudhatja Erzberg keletkezésének történetét, meghallgathatja a vízi manó mondáját, és ha még szerencséje is lesz, bekerülhet a kiválasztottak közé és élőben részese lehet egy igazi robbantásnak!
 

A világ legnagyobb „taxija”

Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel4
A bemutató bánya látványosságain kívül utazhat a világ legnagyobb taxiján – a Hauly-n – is. A 860 lóerős óriás feledhetetlen, kalandos utat ígér, miközben az Erzberg-i bánya környéki külszíni fejtés környékét bebarangoljuk.

Robbantás élőben!

Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel5
Legyen ott Ön is, amikor a Hauly az élő robbantás helyszínére szállítja a kiválasztottakat! Meghatározott napokon lehetőség nyílik arra, hogy az ércbányászatot még valóságosabban átélhessük. Az ügyeletes robbantás-felelős érdekes előadást tart a robbantás tudományáról és közelről is megtapasztalhatjuk, hogy 25.000 tonna érc és kőzet lerobbantásakor mennyire remeg a talaj a lábunk alatt és mekkora robajjal, füsttel, porral jár együtt valójában. Garantáljuk, hogy nem felejti el soha ezt a páratlan élményt! Ha kíváncsi a külszíni fejtés által hátrahagyott nyomokra a vidéken, egy átalakított bányagépen bejárhatja a környéket. Különleges látvány a piramisszerű hegyoldal!
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel2
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel3
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel5
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel6
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel7
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel8
  • Alpesi szállás - www.alpesikaland.hu - Hotel-Banhof - Eisenerz-bányatúra-dömperrel9

Szeretettel várjuk!

Bízunk benne, hogy a közeljövőben Önt is a Hotel Bahnhof egyre bővülő baráti közösségének legújabb tagjaként üdvözölhetjük.

Mindenféle pálya megtalálható, könnyűtől a nehézig. Egy egy átmulatott éjszaka után jól esett a könnyű pálya és a csodálatos környezet, de néha meglovagoltuk a nehezeket is! Minden igényt kielégített. 10/9

Horvány Tibor - Győr