Eisenerz-i városnézés

Präbichl és környéke

Eisenerz-i városnézés

Középkori belváros, múzeum, egy bányászvároska életének mindennapjai

Eisenerz az Eisenerzi-Alpoktól délnyugatra és a Hochschwabtól északkeletre, a fejedelmi Erzberg lábánál fekszik. Magas hegyek gyűrűjében bújik meg ez a gyönyörű, évszázados bányász hagyományokat tükröző hegyi kisváros. A városkép alaphangulatát a négy szikla, az Eisenerzer Reichenstein, a Wildfeld, a Kaiserschild és a Pfaffenstein határozza meg. A vöröses színárnyalatú Erzberg, ahol Közép-Európa legnagyobb külszíni vasérc bányászata működött, különleges színeivel járul hozzá az impozáns látványhoz.

Az Eisenerz Alpok, a völgykatlan vad, természetes szépsége és benne az Erzberg bánya monumentális piramisának látványa éles ellentétet képez. A természet érintetlensége és az emberkéz által formált táj látványa közötti különbség mély benyomást tesz a szemlélőre.
Eisenerz környékén rengeteg program közül választhatunk igényeink, vérmérsékletünk alapján.
Eisenerz városa büszke múltjára, óvja történelmének emlékeit. A magával ragadó óváros is tükrözi ezt: a belvárosban több évszázados építészeti emlékek köszöntik a látogatót. A város korhű épületei megihlették a filmrendezőket is, a műemlékek díszletként szolgáltak több játékfilmben is.
A kitáblázott óvárosi körutat jó szívvel ajánljuk egy kellemes sétálós nap programjaként, valamint a központban, a Bergmannsplatz-on 2011-ben újra megnyitott gyönyörű Városi Múzeumot is. A várostól északra fekszik a turisták kedvelt célpontja, a Leopoldsteinersee, a képeslapra illő, smaragdzöld színű hegyi tó.

Präbichl és környéke

Ajánlott programok Eisenerz-ben:


Bányatúra a tárnákban
Wasserlochklamm vízesések
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-1
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-2
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-3
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-4
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-6
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-5
  • Alpesi-szállás-kalandok-Eisenerz-www.alpesikaland.hu-7

Szeretettel várjuk!

Bízunk benne, hogy a közeljövőben Önt is a Hotel Bahnhof egyre bővülő baráti közösségének legújabb tagjaként üdvözölhetjük.

Mindenféle pálya megtalálható, könnyűtől a nehézig. Egy egy átmulatott éjszaka után jól esett a könnyű pálya és a csodálatos környezet, de néha meglovagoltuk a nehezeket is! Minden igényt kielégített. 10/9

Horvány Tibor - Győr