Hegyi kerékpárutak

Präbichl és környéke

Hegyi kerékpárutak, túraútvonalak Präbichl környékén

Hegyi kerékpárutak, túraútvonalak tekintetében Ausztria, azon belül Stájerország is nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és az egészséges életmódra egyaránt. Fantasztikusan kiépített hegyi kerékpárutak hálózata szeli át az országot, alkalmat kínálva arra, hogy keresztül-kasul, hegyen-völgyön át bekerekezzük ezt a csodás alpesi tájat.
Minden évszakban más és más a látvány, a hangulat, az illatok: tavasszal a csodálatos, virágos mezők, hegyoldalak látványa gyönyörködteti a testet-lelket, nyáron a vízben, a strandokon lubickolók kacagása repül a szélben, ősszel utánozhatatlan színek kavalkádjával kápráztatnak el a hegyoldalakon a fák, bokrok. Az érett gyümölcsök ínycsiklandó illatai, a szüret, a borkóstolás gondoskodik az élettel teli, vidám hangulatról.
A folyó menti kerékpárutak mentén a friss, egészséges levegő mellett a látvány is pazar, rengetegen élvezik a kerékpárutak általi biztonságos terepen a kirándulásokat. A hegyi kerékpárutak hálózata pedig a kihívásokat keresők Mekkája!

Az Ennsradweg hegyi kerékpárút

Útszakasz
Az út Flachauból Schladmingon és a Gesäuse és a Kalkalpen nemzeti parkokon át a Duna menti Ennsig vezet. Érdemes térképet is magunkkal vinni, csodaszép
helyek és kitérők vannak a kerékpárút mentén. Több kerékpárútra is becsatlakozhatunk útközben Pl. Donauradwegre vagy a Murradwegre. A teljes útvonal hossza 263 km, végigkerekezése kb. 1 hétig tart. Legmagasabb pont: 1.026 méter, a legalacsonyabb pont: 240 méter.

Nehézségi fok
Az Ennsradweg kerékpárutat túrakerékpárosok számára építették ki elsősorban, közepesen nehéz terep, időnkénti emelkedőkkel. A kerékpárút minősége: Aszfaltozott és jó burkolatú kerékpárutak

Ideális túraidőszak
Május közepétől október közepéig Táblák feliratozása a túra útvonalán: végig zöld színű R7 Ennsradweg ill. esetenként fehér színű R7 Ennstalradweg felirat

Gyermekekre vonatkozó információk
Az út csak kerékpáros tanfolyam elvégzését követően, közúti kerékpáros tapasztalattal rendelkező gyermekek esetén ajánlott!

E-kerékpárosoknak
E-kerékpárok segítségével könnyedén teljesíthető az Ennsradweg, az Ennsradweg. A hegyi kerékpárút menti vendéglátók 30%-a rendelkezik töltőállomással! Az Ennsradweg kerékpárút mentén a vendéglátók szívesen nyújtanak segítséget az útvonaltervezésben, a kerékpárkölcsönzőkről és a szolgáltatóhelyekről, a túra menti látványosságokról. Számtalan kiváló tippjük is van helyismeretükből adódóan.

Enns kerékpárút

Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-2
Az Enns kerékpárút a Grimming méltóságteljes hegyvonulata mellett halad az idilli hangulatú Gesäuse tájain keresztül az izgalmas útszakaszokkal tarkított Hintergebirge környéki tájon át egészen Ennsig. Fantasztikus tájakat láthatunk!

EuroVelo 9 kerékpárút

Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-1
Az EuroVelo 9 kerékpárút az európai kerékpár úthálózat részeként a lengyel Keleti-tenger partjától a horvát Adriáig tartó 1930 kilométeres út egy szakasza. Az út egyenesen Közép- és Kelet-Európa szívén át vezet Lengyelországon, Csehországon, Ausztrián és Szlovénián a horvátországi Pula városáig. Az EuroVelo 9 kerékpárút mentén a számos kulturális látnivaló mellett egy igazi kirándulást teszünk a kulináris élvezetek paradicsomában: kiskocsmák és borházak borkülönlegességekkel, tökmagolaj, ősszel murci és gesztenye, és még sok minden más ínyencfalat is.
A jótékony hatású forró vizes és termálfürdők pedig segítenek elfáradt izmaink regenerálódásában, a testi-lelki ellazulásban. Kiváló szálláshely Präbichl környékén akár egy éjszakára is! Egyéb programok, látnivalók Präbichl környékén.
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu7
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-6
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-4
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-3
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-1
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-2
  • Alpesi-szállás-kalandok-alpesi-kerékpárút-www.alpesikaland.hu-8

Szeretettel várjuk!

Bízunk benne, hogy a közeljövőben Önt is a Hotel Bahnhof egyre bővülő baráti közösségének legújabb tagjaként üdvözölhetjük.

Aki szeret tekerni annak ez a hely maga lesz a paradicsom. Mindenkinek ajánlom. Nekem a főváros után ez a környék több mint hihetetlen.

Kovács Andrea - Budapest