Rafting

Präbichl és környéke

Rafting – Nyári örömök Präbichl környékén

Rafting: sokan nem is értik, hogy mitől lehet olyan jó?! Miért szeretik olyan sokan?

Apró kis csónakok vagy nagyobb hajók, de abban meg sokan vannak egyszerre! Kiálló sziklák, szakadékok, pár fokos, szinte jéghideg víz, amibe beleborulhatunk a csónakból vagy a nagyobb hajókból. Beleugrálnak a jéghideg vízbe a sziklákról, aztán sokan még úszkálnak is a hideg vízben! Nem értik, hogy mi értelme van ilyesminek kitenni magunkat, hiszen nagyon veszélyes és kellemetlen is! - vagy mégsem?

Mi a rafting lényege?

Alpesi-szállás-kalandok-rafting-2www.alpesikaland

Ők nem látják a túra alatt szemünk elé táruló érintetlen, vad, csodaszép tájat. Nem érzik a folyó sodrását, az egy-egy kiálló szikla megkerülésével vagy egy szakadékon leereszkedéssel járó borzongató izgalmakat.
Nem tapasztalták meg a csapat összetartásának erejét, az együttesen elért eredmények boldogító elégedettségét, a „nem vagy egyedül” biztonságát.
Fogalmuk sincsen, milyen érzés az, hogy milyen kicsik és törékenyek vagyunk abban a kis csónakban –és arról sem, hogy mégis tudjuk: le tudjuk győzni a kihívást! A komfortzónából nézve mindebből semmi sem látszik! Ahhoz előbb bele kell vágni, végig kell csinálni, a rafting élményét MEG KELL ÉLNI! Mi értjük, hogy Ők miért nem értik!

Hol vannak a legjobb rafting túrák?

Rafting-28

Präbichl környékén a Salza és az Enns folyó szolgáltat megfelelő vízmennyiséget a szervezett rafting túrák számára. A Salza Ausztria legkedveltebb vadvízi célpontja a tudatosan megőrzött környezeti értékeknek köszönhetően.
Az Enns folyó völgye, mely egy szurdokhoz hasonlít, Ausztria harmadik legnagyobb nemzeti parkjában, a Gesäuse Nemzeti Parkban található. A park Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja.
A rafting lehet egy-két fős élmény is, ehhez kiváló minőségű, kétszemélyes track-eket bérelhetünk. Társunkkal átélhetjük a szabadság érzést, a természet adta nyugalom állapotát és bizony izgalmas, erőpróbáló pillanatokat is!
Ha baráti vagy munkahelyi csapat szeretné élvezni az egyedülálló élményeket, a nagy hajók erre is lehetőséget kínálnak. Kiváló lehetőség egymás jobb megismerésére egy csapatépítő tréning keretében szervezett rafting túra! Csoportos feladatok, közösen átélt élmények, váratlan helyzetekben az összefogás értékének megtapasztalása – ez mind-mid a csoportos rafting túra része.

A Salza és az Enns vizein szervezett túrák alatt profi csapattal, tapasztalt evezősökkel biztonságosan élhetjük át akár életünk első vadvízi evezését is. Kipróbálhatjuk a vadvízi úszást, átélve azt, amikor a folyó vize magával ragad bennünket. Mámorító érzés! A sziklákról és a kiépített ugróhelyekről elrugaszkodva visszatérhetünk gyermekkorunk alapélményéhez, amikor mindenhová felmászik, majd leugrik egy gyerek! Ne feledjünk magunkkal vinni vízálló fényképezőgépet, hogy később majd bármikor felidézhessük ezeket a csodálatos, vidám pillanatokat!
  • Alpesi-szállás-kalandok-rafting-www.alpesikaland.hu-6
  • Alpesi-szállás-kalandok-rafting-www.alpesikaland.hu-3
  • Alpesi-szállás-kalandok-rafting-www.alpesikaland.hu-4
  • Alpesi-szállás-kalandok-rafting-www.alpesikaland.hu-2
  • Alpesi-szállás-kalandok-rafting-www.alpesikaland.hu-1
  • Alpesi-szállás-kalandok-rafting-www.alpesikaland.hu-6

Szeretettel várjuk!

Bízunk benne, hogy a közeljövőben Önt is a Hotel Bahnhof egyre bővülő baráti közösségének legújabb tagjaként üdvözölhetjük.

Őrrrüüülllet! Még mindig érzem ahogy evezünk, küzdünk, harcolunk. Ez az élmény amit egyszerűen mindenkinek át kell élnie!

Takács Laura - Budapest