Siklóernyőzés Präbichl alpesi tájai felett

Präbichl és környéke

Siklóernyőzés Präbichl alpesi tájai felett

Mi is az a siklóernyőzés?

A siklóernyőzés eszköze a legegyszerűbb légi jármű, mellyel levegőbe emelkedhetünk. Nagyon egyszerű a kezelése is, bárki pár óra alatt elsajátíthatja. Mivel mély a súlypontja, ezért nagyon stabil, repülési sebessége pedig kicsi. Irányításához mindössze két kormányzsinórt kell megfelelően kezelni. A teljes felszerelés súlya kb. 20 kg és egy hátizsákba belefér.
Siklóernyőzés többféle módon is művelhető: időtartam szerint vagy távolság alapon távrepülést is végezhetünk, de akár műrepülést (acro) is.

Siklóernyőzés-1
 
Siklóernyőzés-14-1024x683

A siklóernyőzés lényege

Hasonlóan a madarak repülési technikájához, pusztán a levegő feláramlásait kihasználva tudunk fennmaradni akár 5-6 órán át is. de ez alatt akár több száz kilométer távolságot is megtehetünk.
Nincs üzemanyag, nincs motorzaj, nincs környezetszennyezés, csak a csendes lebegés a szelek szárnyán, egybeolvadva a természettel, a levegővel. Hasonló az elve, mint a vitorlázórepülésé vagy a sárkányrepülésé, csak az eszköze más némiképp.

 

Fontos tudnivalók!

 • A siklóernyő légi járműnek minősül, és mint ilyen jármű, közlekedési, üzemben tartási és egyéb szabályok vonatkoznak rá!
 • A felszállás folyamatának elsajátításától még nem leszünk képzett siklóernyős pilóták! Érdemes alaposabban megismernünk a közeget, amiben repülünk és az aerodinamika és a fizika törvényszerűségeit is, melyek a levegőben hatnak ránk. Így elejét vehetjük, hogy kedvezőtlen körülmények közé kerülünk. A komplex tudás sok bajtól, rossz döntéstől megóv minket.
 • A siklóernyős sportot egyszerűsége ellenére javasolt szakértők irányítása mellett elsajátítani!
 • Siklóernyőzés-20-300x200
   

  Ideális starthelyek / Tipp

  Niederpolster Pfaffenstein (ÉNY), Rössel (DNY) és Leobner Mauer (K). A Polstertől keletre leginkább erdővel borított részek vannak, nyugatra pedig sziklás, magashegyi a táj. Reichensteinhütténél (2166) kiváló startolásra alkalmas terület van,, de ez a startpálya nyugati szél és könnyű termikus viszonyok esetén lesz csak egyszerű feladat! Rutinos siklóernyősöknek ajánljuk!
  Siklóernyőzés
  A Präbichl fölött emelkedő Polster az 1911 méteres magasságával az egyik legkedveltebb siklóernyős starthely egész Ausztriában. Már magyar bajnokságot is rendeztek itt.
  A hegy teteje csupasz, kb. 300 méteres szakaszon, ennek köszönhetően bármely irányból kiváló feltételekkel startolhatunk. A tetőre télen-nyáron üzembe tartott, kényelmes, ülőszékes felvonóval juthatunk fel.

  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-8
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-1
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-3
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-5
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-4
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-6
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-7
  • Alpesi-szállás-kalandok-prabichl-sikloernyozes-www.alpesikaland.hu-9

  Szeretettel várjuk!

  Bízunk benne, hogy a közeljövőben Önt is a Hotel Bahnhof egyre bővülő baráti közösségének legújabb tagjaként üdvözölhetjük.

  Felejthetetlen élmény. Repülni az Alpok felett egyszerűen felemelő és csodálatos. Ide még vissza fogok térni.

  Horvány Tibor - Győr